Blandat, Min viktresa

Här kommer det…. 

Jag har ju som du vet haft problem med min mage en lång tid. Fickor som inflameras på tjocktarmen och nu sist så var jag inne på en gastroskopi. Efter att doktorn har kollat detta nu så kommer jag att bli opererad. Magsäcken är i så dåligt skick och det var snack om att försöka laga den men det går inte. Orsaken till att den är så kass är en massa gamla magsår mm.

Nåväl, nu har jag då fått tid för operation. Dom kommer att göra en gastric bypass, gbp. Det betyder i stora drag att dom kopplar bort i stort sett hela magsäcken och spara bara en liten bit som ska funka som magsäck. Jag är inte helt insatt i allt detta och har försökt läsa på så gott det går, jag lär mig väl mer efterhand.

Fördelen med denna operation är att jag kommer att gå ner en hel del i vikt, vilket kommer att göra nästa års utmaningar en hel del lättare i dubbel bemärkelse ?

Operationen är planerad den 15 november och jag kommer att skrivas in den 6 november. På måndag den 16 oktober så kommer jag att börja på helt flytande kost och max 800 kcal per dag, detta för att krympa levern som jag förstod det för att lättare komma åt när dom skär i mig.

Jag är väldigt motiverad till detta och alla ni som känner mig vet ju hur mycket jag tränar och kämpar med vikten men utan några längre resultat.

I januari 2010 så tog jag tag i mitt liv och skrev in mig på extravaganza med en startvikt på drygt 155 kg. Jag gick under lite drygt ett år ner fantastiska 54 kg med kost o träning. 2012 var ett fantastiskt år för mig med bibehållen vikt runt 100 kg och en massa olika utmaningar så som vätternrundan, cykelvasan och en halv ironman.

Efter hand så kom lite sjukdomar och träningen minskade o kilona kom sakta men säkert. Flera olika dieter under åren som följde gjorde att jag pendlade mellan 120-135 kg hela tiden.

Nu har jag sen i augusti kämpat igen o idag väger jag ca 125 kg.

Jag ser inte denna operation som en Quick fix utan en permanent sak för att kunna sköta mat o träning på ett bra sätt, jag har flera gånger tidigare nekat en sån här operation då jag inte tyckt att det varit nåt för mig, men respekt till många av mina vänner som gjort den och nu flera år senare behållit sin vikt o ser bra ut. Sen finns det givetvis dom det inte gått bra för och då är det oftast självförvållat genom att man inte sköter det på rätt sätt.

Men nu fick jag en möjlighet och efter en hel del funderande och så vidare så har jag tagit beslutet att genomföra det. Mest vinning på detta är min hälsa, viktnedgången är mest en bonus.

Jag är givetvis livrädd och orolig men känner att jag kommer att fixa detta. Hur livet kommer att se ut efteråt får jag väl se.

Nåväl, ni som gjort detta får gärna komma med goda råd o tips.

Denna bloggen kommer nu att bli som en dagbok för mig och jag kommet att försöka uppdatera så ofta jag kan. Man väljer ju själv om man vill läsa eller inte. Men glada hejar är ju alltid kul.

Patric

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: